Artikel arkiv | 2021

LOKALNYTT

Du hittar numera ByaNytt och KustNytt på vår nya hemsida www.lokalnytt.fi

Här kan du ta del av reportage, tävlingar, tips och annat skoj. Missa inte alla fina foton som vi fick in i vår fototävling eller Ann-Charlottas bästa tips för att lyckas med blommorna i vår!

Du hittar oss på www.lokalnytt.fi För att läsa artiklar på lokalnytt.fi behöver du skapa ett konto. Det är helt gratis och du får genast tillgång till allt material som reportage, tävlingar, recept och annat kul. Du behöver inte lämna dina personuppgifter endast en e-postadress och ett personligt lösenord.
Att registrera sig går snabbt och enkelt. Följ länken som skickas till din e-post och kom ihåg att kolla skräpposten ifall mejlet råkar hamna där.

Tack för att du stöder lokalt och intresserar dig för vad som händer ute i byarna!

ByaNytt 1/2021 Tema: Hälsa & Välmående

Välkommen år 2021 och tio nya nummer av ByaNytt. Tidningen har fått ett nytt och piggt utseende, vi hoppas ni tycker om det.

Nya saker händer också i Kvevlax, vi har hälsat på både Jeppes fisk och Bodyfix, två företag som såg dagens ljus under senare delen av 2020. Temat för årets första tidning är Hälsa & Välmående och under det paraplyet ryms ett som annat.

Pysselprofessorn Patricia i Replot slappnar av när händerna får arbeta. Gerd Viklund är en av Finlands få Silviasjuksköterskor och berättar om det viktiga jobbet som minnesskötarna i Korsholm utför. Att behålla barnasinnet är bra för hälsan, man blir aldrig för gammal för Lego intygar Thomas i Petsmo!

Byabussen rullar på, den nya chauffören för detta år heter Boris Ehn, läs om denna unika tjänst som vi ska ta vara på och uppskatta.

Fortsättningsvis reser vi endast i fantasin, Maria Norrgård bjuder på minnen och foton från fantastiska Singapore, och vi tillåter oss att längta bort för en stund.

Allt det här och mycket mer i ByaNytt nr 1/2021!