Artikel arkiv | 2020

ByaNytt 3/2020

Vi känner våren i luften och sällan har väl båtsäsongen och sommaren varit så efterlängtad som i år. Temat för tidningen är ”Bilar och Båtar” Familjen Ruotsala samt Stefan Söderholm och Carina Strömfors delar med sig av sina reseminnen från sjön. Tommy Glasberg ömmar för bilen som ingen annan vill ha, intresset för gamla bilar har hängt med sedan barnsben. Per-Åke Fant ger tips inför däckbytet som hägrar.

Johanna Suikkanen är ledande tandläkare i Korsholm och berättar om jobbet och den viktiga tandhälsan. Ett viktigt jobb på ett helt annat plan har nya prästen i Replot församling, Camilla Svevar, möt henne i en längre intervju.

Christel Björk och Anna-Lena Back guidar oss genom Smedsbys nya smarta seniorboende och Ruth marthorna hälsar oss välkomna i sin förening. Vi bjuder också på påskkryss, recept, kolumn och mycket annat.

ByaNytt2/2020 Tema: Bygga och Renovera

Temat denna gång är ”Bygga och renovera”. En mästare på att bygga Björköskåp är Jarl Nystrand, Årets Gunnar, vi träffar honom hemma i Björkö. Vi firade med Kvevlaxnejdens pensionärsklubb som hållit ihop i 45 år, det bjöds på både sång och tal. En annan klubb på tapeten är cancerklubben i Korsholm, läs för mera info kring det!

Mia Nybacka och Ida Röj visar upp sina respektive hem och delar med sig av erfarenheter kring byggande och renoverande. Caroline Lund har besökt Formex-mässan i Stockholm och ger oss en rapport om inredningstrender 2020. Ulf Renkonen är inte heller han obekant med inredningsbranschen, tvärtom är han ett fullbordsproffs efter att ha jobbat med möbler i 40 år. Läs hans spännande reflektioner kring detta när han nu som pensionär blickar tillbaka.

Vi har också besökt Smedsbys eget varuhus Ostajan Onni och Garnyran i biblioteket. Massor av härlig läsning i solskenet!

ByaBytt 1/2020 Tema Hälsa & Välmående

Äntligen är årets första ByaNytt ute! På framsidan har vi kvinnan som med sin röst på radion är bekant för många, men vem är Pia Lagus egentligen? Du får läsa om vinnaren i Kustmedias prenumerationslotteri Annika och vi har besökt både Korsholms bibliotek och galleriet Arte Mare för att höra vad som är på gång under 2020. På temat Hälsa & Välmående kan du läsa om Elisabeth som förändrade sitt liv och Rune som drar idrottskurser för barnen i Kvevlax. Även viktiga ämnen som sorgebearbetning och ungas välmående tas upp. Bybutiken Södra Vallgrund Handelslag fyller hela 110 år och du får bekanta dig med historien och framtiden kring handelslaget. Detta och mycket mera i ByaNytt nr 1/2020