Artikel arkiv | 2020

Prenumerationserbjudande julen 2020

ByaNytt 10/2020

Vi firar Lilla-Jul i helgen, varför inte krypa ner i soffan framför brasan och läs nyaste ByaNytt.

Christer Ekman blickar tillbaka på sitt liv inom restaurangvärlden och berättar om passionen för musiken som alltid varit viktig för honom men som nu får ta mera tid.

Sebastian Örndahl visste redan från ung ålder att han vill se mer av världen än Helsingby, men han återvänder gärna och ofta hem från jobbet som advokat i Stockholm.

Två flygolyckor inom tre år endast fem kilometer ifrån varandra, en unik händelse i vår bygd. Läs om den mindre kända Mälsorolyckan som inträffade 1958.

Bernice i Sundom går jultomtens ärende när hon samlar ihop kläder och husgeråd till behövande i Lettland och Litauen. Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.

Julius i Replot fick diabetes som åttaåring. Bästa hundvännen Kaapo håller koll på blodsockret åt honom, en lättnad för hela familjen säger mamma Anna Asplund-Staffans.

Julkryss, omröstning och gissa saken, många chanser till olika vinster i tidningen. Missa inte heller att läsa om Igelkottarnas skyddsängel, Jul på jobbet och glada målaren Fredrik.

ByaBytt 9/2020 Tema Vörå

Hösten hastar iväg, tänk att vi redan är framme vid ByaNytt nr 9!

Som brukligt har vi ett extra fokus på Vörå i detta nummer. Vi har träffar många intressanta människor från olika delar av kommunen. Eva Sparv berättar om hur det är att vara mamma till ett ”fotbollspropps” och vi hälsar på i Österöbutiken långt ute i Maxmo skärgård, bland annat.

Alf i Petsmo hanterar motorsågen med fingertoppskänsla, vilka konstverk han skapar!

Solfbon Anne berättar om kärleken till Italien och Österhankmo-junttun hittar på allt möjligt skoj, häng med dem en kväll i oktober. Läs om resor som gått mer och mindre bra, bowling och teater. Detta och mycket mera i ByaNytt nr 9, missa inte detta nummer!

ByaNytt 8/2020 Tema Resor & Fritid

Fritidsnumret av ByaNytt är ute! En verkligen fullspäckad tidning med bland annat spännande resereportage från det vilda Australien och det aningen lugnare Spanien. Paret Holm berättar om hur det är att bo i värmen.

Vi har träffat Stormossens nya vd Aimo Latvala och diskuterat sopors värde och i Kvevlax mötte vi även Christine och Elinor som startat eget klädföretag, även de med miljöns bästa i åtanke.

I skären smäller det högt på fritiden när man inte söker lugnet i lingonskogen.

Återblicksreportagen har fått fin respons och även detta nummer har vi tittat i arkivet för inspiration. För drygt 30 år sedan föddes trillingarna Back i Solf, vad gör de idag? Det kan du läsa mer om i tidningen!

Fotboll, sängar och hembygdsmuseum ryms också med. Något för alla minsann!

ByaBytt 7/2020 Tema Hus & Hem

Höstens första ByaNytt är här! Pernilla Vikström berättar om hur att arbeta med händerna skänker ett lugn i en annars hektisk vardag. Vi har fått en pratstund med teaterräven Hans Svahn och vi har varit på pensionärsträff i ett sommarskönt Klobbskat.

Läs uppföljningsreportaget om Hanna Skog. Hon bjuder in oss till sitt mysiga hem och berättar om sin vardag. ByaNytt skrev om Hanna och hennes familj redan 1996, då visste inte ens mamma Inga-Lill om Hanna någonsin skulle kunna flytta hemifrån.

Vi har också kikat in i två nya hus, en designerdröm i Karperö och hos paret Carlsson- Sandelin som ”downsizat” i Petsmo.

Bostadsmässan, golf och sommarteater är några av de andra ämnena som avhandlas i tidningen, detta nummer vill du inte missa!

ByaBytt 6/2020 Tema Sommar & Semester

När ByaNytt nr. 6 kommer ut så har vi midsommaren strax runt hörnet. Njut av ljuset och värmen och koppla av med att läsa tidningar och böcker. I ByaNytt har vi denna gång både korsord och en ny tävling för den som vill jumpa hjärnmusklerna.

Mary Andrén-Pada ger oss tips och råd om hur man bäst tar sig igenom stora livsförändringar som ställer allt på ända. Ida Enlund är dock en som inte räds förändring, läs om hur hon sadlade om från frissa till polis samt livet som nybliven mamma.

Ändrade semesterplaner? Du får läsa om olika syner på stundande sommar. Britt-Louise Granö reflekterar över semestrar förr och nu. Birgitta Lång i trivs bäst i Sommarösund och Miina och Charles Backholm bjuder in oss i sin mysiga husvagn och berättar om tjusningen med ett rullande hem. Kuni byaförening, elcyklar och en gädda dyker också upp i tidningen.

En riktigt trevlig midsommar till er läsare önskar vi på Kustmedia!

ByaNytt 5/2020 Tema Lantbruk & Trädgård

ByaNytt nr 5 har temat Lantbruk & Trädgård. Trädgården och utomhuslivet lockar mera än någonsin. Vi hälsar på Lena Paxal och Sören Stenroos i Vikby som älskar livet på landet. Söta dottern My har redan full koll på både hästar och traktorer och förklarar bestämt hur saker och ting ska gå till.

Elisabeth Backman i Björkö berättar om hur man prioriterar om efter både cancer och utbrändhet.

Vi hänger på Martin Björk och Magnus Rådström uppe i trädkronorna och beundrar Michael Luthers fantastiska rosenträdgård. Läs om sommarplanerna i Korsholms kommun och träffa Jalle Lindholm som lägger ner mycket tid och engagemang i föreningen Vasa Mathjälp.

Som vanligt kan du vinna fina priser i fyrklövern och vi testar också på en nyhet i ByaNytt, sudoku, berätta gärna vad du tycker om det!