Artikel arkiv | 2019

ByaNytt 3/2019 Tema: Bilar & Båtar

ByaNytt nr 3 har utkommit och med den kom också vårdagjämning och ljusare tider. Temat i denna tidning är Bilar&Båtar. I anknytning till detta har vi träffat Tobias Skur som driver egen verkstad och Wartburg-entusiasten Roger Andersson. Vi har också fått träffa den kvinnliga kranföraren Satu Houtsonen. Hon är en av landets tre kvinnliga kranförare. Wau! Melina Backlund berättar om hur alla delar i kroppen behöver träning, inte bara kroppen, utan också huvud och själ. Det stundar också riksdagsval i Finland. Lite om detta i denna tidning och mer i nästa!

ByaNytt 2/2019 Tema: Bygga & Renovera

I årets andra ByaNytt hittar ni flera intressanta artiklar i anslutning till tidningens tema som är ”Bygga och Renovera”. Vi träffar bland annat familjen Johanna och Daniel Ventus i Solf, som har sitt livs byggprojekt på gång. De har plockat ner släktgården i Vörå, stock för stock, och nu byggs den upp igen på Stundarsområdet. Vi har besökt Caroline Lund som omvandlade sin hobby inom inredning till ett heltidsarbete. Vi har träffat Minna Kempe på företaget Drytec som berättar om hur viktigt det är att ta hänsyn till de fukttekniska detaljerna i byggprocessen. Ni kan läsa om Aspgården i Replot som har invigt sin nya avdelning med fler boendeplatser, och om mamma-gemenskap i Solf. Och mycket annan trevlig läsning!

ByaNytt 1/2019

Årets första ByaNytt är färdig och ute hos prenumeranter och återförsäljare.

Vi är i gång igen och tio nya nummer utkommer under året. I denna tidning, där vi lyfter fram hälsa och välmående möter vi cancer/palliativa skötare, nya fritidschefen i Korsholm och nya verksamhetschefen vid Kårkulla. Vi möter också de som berättar om nedsatt hörsel, Daniel som är ergoterapeut, unga mänskliga Julia och unga skogsmaskinsföraren Joakim. Välkommen alla ni, nya och tidigare läsare. Glöm inte att läsa inspirationen till nystart i köket!