Artikel arkiv | 2018

ByaNytt 9/2018 Tema: Vörå

Nya ByaNytt med Vörå i fokus. Kevin uppträdde tidigt, Axels första instrument var fiol och Jakob höll sig fram i teatersammanhang redan i dagis. Det och annat berättar KAJ-mammorna om sina söner i tidningen. Vidare har vi matprat i kvadratmed kocken Jens Lindstedt, Wassor UF med bra flyt, politikerprat i Vörå, en klassisk pärla inom byggnadsvård, bioresonans eller scouting. I ByaNytt finns olika sorter, precis som det brukar. Och det viktiga för oss är att vi är lokala. Tipsa gärna om vad eller vem Du vill läsa om framöver.

ByaNytt 8/2018 Tema: Fritid

Nyaste ByaNytt i din postlåda, i en affär nära Dig eller till salu som digital version. En ny tidning med rubriker som: Nytt är ju ändå nytt, Ja men Gambämark, Nytt liv för Koskö skola, Nya SMN Agricenter, Sprängticka ny nisch, Skolskogen, Intresset för jakt, Höns – ett trivsamt inslag på gården, Från fritidsintresse till företagande, Svamplycka, Smedsby fick barnskola redan 1833, Österbottnisk Eagles-show, Motion och medaljer med landsvägscykling…

Ni läsare – Välkommen till denna ByaNytt och tipsa gärna om nya artikeluppslag.

Åtminstone i dag skiner solen. Det känns helt rätt.

ByaNytt 7/2018 Tema: Hus & Hem

Somrarnas sommar övergår i höst och ByaNytts temanummer Hus&Hem har utkommit. Vi skriver om Salla och Fredrik Pensar som har byggt sitt drömhus, pratat inredning med hållbarhetstänk med Kati Kivistö och Pia Sebbas, förmedlar Ellinor Lundströms goda råd om blomsterskötsel och presenterar jordbyggarna Hoijar&Paro. I tidningen möter vi också familjerna bakom Stall Långvik och Näckrosgården – de lever sin dröm och de gör det bra!  Vi säger grattis till Årets Jessch i Replot och blir nyfikna på nya boken om Tölby. Sånt och mera därtill i ByaNytt. Välkommen höst!

ByaNytt 6/2018 Tema: Skäriliv

Sommar i nya ByaNytt! Om att villan blir hemma eller att ha både hem och villa, om fem ölsorter med olika karaktär, om att inreda båtar, om fotboll och pensionärer, mammaträning, och Fågelbergets nya tomter för företag. Vet ni, det händer i Korsholm och ByaNytt är med där det händer! Grattis alla studenter och njut av vinden i håret ni som ska ut på cykelriksha. Njut av ljusa sommarnätter och blommande natur! Nästa ByaNytt utkommer i slutet av augusti.

ByaNytt 5/2018 Tema: Trädgård & Lantbruk

Vem är Månskensbonden, vad händer på Strömsö i juni och varför driver Alex lantbruk? Vaddå höj- och sänkbart glasräcke, 5000 kartor och massör i Böle? Nico berättar om tatueringar, Karperö får ny grill och så ägnar vi ett uppslag åt att hylla kål. Välkommen till nyaste ByaNytt – en jättefin tidning!

ByaNytt 4/2018 Tema: Mat & Dryck

Riktigt häftiga saker i nyaste ByaNytt. I den här tidningen får vi svar på vad vi ska ha för vin till vårens mat, vad musikern Charles Plogman gör nu för tiden, hur man kombinerar små djur och smyckestillverkning, var ett fårhus blir till operahus sommartid. Och varför Kvevlax Sparbank haft ett toppenår? Bakom varje rubrik finns intressanta personer.  Välkommen i ByaNytts sällskap!

ByaNytt 3/2018 Tema: Bilar & Båtar

I nya ByaNytt – läs om världens vackraste sjöresa, fröbiblioteket i Korsholm, speedwaylegenden Håkan Storm, de ljuva kaninerna som hoppar och hoppar. Läs om cirkulär ekonomi, en hockeyfantast om vinterfiske och om blänkanden lack och gnistrade krom hemma hos paret Wester. Som vanligt är det många olika sorter i ByaNytt. Vi önskar en trevlig lässtund. Glöm inte att fylla i korsordet!