Artikel arkiv | 2017

ByaNytt 10/2017 Tema: Vinternöjen

Nya ByaNytt har utkommit och vi är glada över att få presentera reportage från lokalregionen och våra annonsörers julhälsning till er alla. Tidningen har flera sidor än vanligt. Här kan du läsa om fusionsdiskussioner, lucia, tondiktare, en handelskvinna, skördeåret 2017, vad som händer på Korsholms hvc, om att förverkliga drömmar, en nyutgiven bok, sportlov i fjällen på 1980-talet, årets förening, spöken i Kulturhuset, ett före detta bönehus, fotboll och en hundraårsfest. Allt mellan två tidningspärmar och därtill ett korsord för dem som tycker om att kryssa. En fin avslutning på året önskar vi på Kustmedia. Nästa ByaNytt utkommer den första februari 2018. Var rädd om er och om varandra!

ByaNytt 9/2017 Tema: Vörå

Det är höst och det är VÖRÅ-tema i ByaNytt. Så trevligt att läsa om Gårds Smak, titta in hos Maxmo-Vörå bostäder, läsa Mikko Ollikainens kolumn och inse att den perfekta vedkorgen faktiskt tillverkas i Vörå. Det här och ännu mera i nyaste ByaNytt – pidromästare utses snart i Kvevlax, Amazing Family Gym utökar verksamehten, Friskvård i Botniahallen och Världsmästare i Legends från Karperö.

Tack alla ni som tipsar oss om sådant vi inte känner till. Inga tips är för små eller för stora för att intressera oss! Var rädd om varandra och var rädd om andra!

ByaNytt 8/2017 Tema: Resor & Fritid

En splitterny ByaNytt är ute nu. Det är så häftigt att det finns en lokaltidning i Korsholm, ByaNytt, som utkommer med sig trettiofemte årgång! Vi finns och vi skriver om lokala människor, händelser, företagsamhet och företeelser. Den här gången möter vi professor Sören Kock, DJ Robin Hagberg, dressyrryttaren Nina Westerlund, resenären Rolf Palmberg, bokutgivaren Johan Geisor, kampsportarna Linda Holm och Jens Knip med flera. Det är så häftigt att ByaNytt får vara en så värdefull källa till lokal dokumentation där mycket sådant lyfts fram som inte annars når över nyhetströskeln. Välkommen i vårt sällskap. Fritid & Resor är tema den här gången.

ByaNytt 7/2017 Hus & Hem

ByaNytt. Hus&Hem. Välkommen till hösten! Läs om en familj som bygger nytt och en familj som renoverat ett äldre hus. Om Victor Lövdahl som ändrat sportinriktning, om Vallvik by som firat stort eller om ett växthuscafé i Björköby.

Ann-Katrine Burman berättar från mitt i naturen vid deras villa. Läs om nya Vassorhistoriken och om den lyckade kvällen till förmån för Cancerpaddlingen.

ByaNytt andas frisk höstluft och vi återkommer om en månad. Var rädd om varandra till dess bästa läsare och läs vår tidning!

ByaNytt 6/2017 Tema: Sommar & Semester

Skönt med sommar. Skönt med sol. Och så nya ByaNytt. Innehållet är blandat. Precis som det ska vara. Välkommen i vårt sällskap.

Båtklubbarna i Korsholm sköter farleder på talko, Patrik Björkmans vision om ett eget världsarvsöl blir sann, Vincent Westberg fotograferar arkipelagen och Kvevlax skola har gjort en egen forskning om vårt världsarv. De nya promenadguiderna i Smedsby kommer att förgylla promenaderna för många, ett riktigt fint initiativ. Vi träffar också personer som reflekterar över att Replotbron fyller 20 år, Amerikaemigranter från Kalvholm med flera.

Vi hoppas att också du hittar något intressant att läsa här. I juli pausar Kustmedia men den 30 augusti utkommer ByaNytt igen med populära tema Hus&Hem. Härliga veckor tillönskar vi er till dess!

ByaNytt 5/2017 Tema: Trädgård & Lantbruk

Sköna maj och allt vad det innebär med grödor och odlingar! En härlig tid för trädgårdsintresserade och en intensiv tid för dem som odlar, antingen arbetsrelaterat eller på fritiden – som till exempel Mari-Ann Renkonen i Veikars.

- Det var min idé. Grusterminalen alltså, säger Simon Burman i nyaste ByaNytt. Levi Backholm firar hundra med familjen, för Ann-May Carlson-Wikström är orientering sporten nummer ett, det är tid för taktvätt tycker Nicklas Örn och Hasse Fransholm håller sig i form med cykling. Möt också bloggande och poddande systrarna Sara och Elin Möller. Eller läs om hälsoresor över en dag och gröna smoothisar. Välkommen till ByaNytt!

ByaNytt 4/2017 Tema: fixa festen

Fixa Festen med ByaNytt! Nyaste numret finns nu i din postlåda eller i en butik nära Dig. Läs om vad fyra cancerpatienter ska göra i sommar för att stöda cancervården. Till exempel.

Nu är vår och festliga tider. Därför presenterar vi fotograf Mojan, blivande konditorn Ellinor, Salong LYCKA och Five Days Lunch – såna som kan bidra till festfixet. Och så skriver vi om bröderna Fant (och deras pappa) som bjuder in till hotell i Smedsby – däckhotell alltså. Det har varit vårdagar vid Vik-In och i ByaNytt möter du även Magnus Häggblom – nästan världens starkaste man. Välkommen i vårt sällskap!