Artikel arkiv | 2016

ByaNytt 10/2016, Julnummer

ByaNytt 10 är ute nu! Ett jordklot räcker tycker Rune Westergård och skrev en bok. Fanny Hägen har vunnit pris i fitness och Kenneth Nickull har positiva erfarenheter av sin bil – en laddhybrid. En av medlemmarna i Wasa Sångargille övar inför stor konsert och Singsby utvecklar sin by. Intressant läsning i tidningen, där våra annonsörer också önskar God Jul. Läs också om paret Aitoaho i Iskmo och Thomas Ståhl, som jobbar med rockmusik med mera.

Redaktionen önskar Er en God Jul och Gott Nytt År! Nästa ByaNytt utkommer i slutet av januari.

ByaNytt 9/2016, tema Vörå

ByaNytt 9/2016 är ute nu. Ställer Du upp i nästa val? Den frågan fick alla sittande ledamöter i Korsholmsfullmäktige. Svaren finns i ByaNytt.

Vad gör företaget Finemang och vem är Tidstjuven? Vem ska bli Korsholms lucia i år och vad gjorde Urho Kekkonen i Replot? Unga Alina jagar älg och Herbert Lindén profileras. Det här och mycket mera i nyaste ByaNytt som är ute nu. I Vöråbilagan har vi pratat med Humorgruppen KAJ, kommundirektör Mikko Ollikainen, företagaren Jan-Erik Backull och bloggaren Maria Frände. Välkommen i vårt sällskap – tipsa oss om vad Du vill läsa om i nästa tidning!

ByaNytt 8/2016, tema Resor & Fritid

Folkmängden ökar i Korsholm och ByaNytt har frågat kommunen varför?

I vackraste höstvädret är nyaste ByaNytt ute! I den möts du av reseskildringar: Viveca Backlund som berättar om sin hälsoresa till Indien, Bengt-Eric Rönn som ger oss glimtar från Nicaragua, Britt-Louise Granös resa till Stockholm år 1952 eller Viktoria Stens solskenshistoria om den försvunna mannen från Taiwan.

Läs också om dockskåp, jubilarer, nya eftis i Petsmo och musteriet vid Lalle Gård. Ha en fortsatt fin höst alla läsare!

ByaNytt 7/2016 Hus & Hem

Välkommen till hösten säger vi på Kustmedia! ByaNytt med Hus & Hem som tema har nått prenumeranter och återförsäljare. Möt familjen Joanna och Magnus Hansén i Smedsby som renoverat sitt drömhus, rörmokaren Jonas Hedman eller läs om el och belysning med Andreas Fors.

Naturen får en beskärd del i tidningen: vandringsleden i Iskmo och Valsörarna. Gratulerar säger vi också till Årets By i Österbotten: Södra Vallgrund!

ByaNytt 6/2016 Sommar & Semester

I sommarens ByaNytt skriver vi om Lena Gillberg - innebandyspelaren som tar över Blomtorget, vi möter Christoffer Info i fårhagen och bokfixaren Gallina Sandås. Bland annat. Finlands vackraste meteoritkrater – Söderfjärden – presenteras liksom nya charterbåten M/S JOY. I juli är redaktionen stängd men vi rör oss på fältet och flera sommarevenemang. Ha en riktigt fin sommar bästa läsare! Nästa ByaNytt utkommer 24 augusti.

ByaNytt 5/2016 Trädgård och lantbruk

Mats Linnsén vet vad som är viktigt i skogen nu, Pentti Sainio ger trädgårdstips och Bodil Salonen tycker att vi ska sluta med att slösa. Nyaste ByaNytt är en färgglad bukett lokala artiklar. Den som behöver uppdatera sommarapoteket kan träffa nya apotekaren i Korsholm, Nina Lågas och Tomas Pått planerar ”den jord vi ärvde” åt markägare. Och så är det damlaget i fotboll inom Iskmo-Jungsund Bollklubb som spelar i division två och förtjänar alla respekt. Vi önskar trevliga lässtunder och en härlig försommar till er alla läsare!

ByaNytt 4/2016 Fixa festen

I Solf finns en av de få kompletta skivsamlingarna av Rolling Stones – ett band i världsklass tycker Jan Richardsson. Hos Kenneth Esars i Maxmo har de börjat med egen grillkolstillverkning och Tanja Holm, hemma från Smedsby berättar om resan upp till Kilimanjaros topp. Nyaste ByaNytt innehåller en fin bukett artiklar: unga trubadurer Robin Romas och Karl-Oskar Wasberg, kocken Björn Norrgård i sitt rätta element eller Korsholms Krigsveteraners nya dokumentation. Vi slår också ett slag för insamlingen Stop Cancer!

Välkommen i vårt sällskap, antingen som prenumerant eller lösnummerköpare.