Artikel arkiv | februari 2015

ByaNytt 2 / Bygga & Renovera

I vår februaritidning har vi temat bygga och renovera. Även om det fortfarande känns vintrigt, så är det bra att planera årets projekt i god tid. Visst kan man både bygga och renovera året om, men vissa saker känns enklare under de korta, varma månaderna - som att få fasadfärgen att torka. Så här vintertid kan det t.ex. vara bra att se över sin eldstad och hur man förvarar saker smart, ByaNytt har rådfrågat experterna och delar med sig av tipsen.

I Petsmo bor Heidi Burman och Matias Saxberg, de har både ritat och till stor del byggt själva - ett ljust och vackert hem med många öppna ytor. Mer om dem på sidorna 10-11. ByaNytt har också besökt Lovisas missionsstuga i Solf, en mötesplats för loppisfyndare och kaffedrickare. Gun-Lis Landgärds visar oss stugan, hon är också Solfs nya diakoniarbetare och berättar om sitt nya jobb.

Längtar du till sommaren? Varför inte besöka "beachhallen" i Karkmo och spela lite beachvolley? Eller glömma mörkret med  körsåg och lokalrevyer. Eller varför inte modelltågbygge? ByaNytt har träffat aktiva i nejden. Som vanligt innehåller tidningen mycket mer, finns ute fr.o.m. 25.2.

Nästa nummer utkommer 25 mars 2015.