Artikel arkiv | januari 2015

ByaNytt 1 / Hälsa & Välmående

Välkommen till det nya året! Nu finns årets första ByaNytt ute i hyllorna, temat är Hälsa & Välmående. Här på Kustmedia så jobbar vi på att följa temat, vi fortsätter med frukt på kaffepauserna, att ta en nypa luft efter lunchen och att försöka vara aktiva på fritiden. Och så ska man ju umgås också, sånt är bra för välmåendet!

Vi har bland annat träffat Susanne West från Petsmo. Hon arbetar som verksamhetsledare för Folkhälsan i Korsholm, där man alltid månar om (med)människan och hennes välmående. Vi har också tittat in på kulturhuset och sett vilka idrottare som uppmärksammats av Korsholms kommun, Axel Björkholm blev Årets kulturperson 2014 och Bo Beijar Årets eldsjäl.

I Karkmo bor Ghita Bodman som forskar i natur och hälsa. Hon berättar bl.a. att människor i alla tider märkt att man mår bra av att vara i naturen, något man t.ex. tagit fasta på i Alnarp, Sverige där man anlagt en rehabiliteringsträdgård - en plats för vila och avkoppling. Allt annat än vila, men väl en stor portion härlig samvaro, blev det under Björköby UF:s julfest med spex. Vi har också träffat Ulrika Vestergård-Denward som pratar yoga.

Annat smått och gott är att vi avslöjar både vem som vann cykel i prenumerantlotteriet och läsarundersökningens termoskaffekokare. Traktorservice Eklund har öppnat i Vikby, vi hängde med på invigningen. Vi har också träffat familjen Byona som lämnade Kongo för Korsholm. Dessutom har vi förstås träffat ännu fler intressanta människor och besökt många platser i bygden sen sist, läs mer om dem i årets första tidning!

Nästa nummer utkommer 25 februari 2015.