Artikel arkiv | november 2014

ByaNytt 10 / Vinternöjen

ByaNytt med temat Vinternöjen finns ute 26.11, den innehåller massor med intressant läsning, julhälsningar och en fin väggkalender, tack till Ann-Britt Pada som har fotograferat vackra bilder.

ByaNytt har som vanligt rest bygden runt och träffat många intressanta människor och besökt olika tillställningar och platser. Eftersom det närmar sig jul så har vi träffat konditorn Eva Marttila som bjuder på härliga recept så här inför jul, julgodis- och pepparkaksrecept hittar Du på s. 13. Julen betyder också bråda tider för kyrkan, vi har träffat Jessica Bergström-Solborg som för några veckor sen utnämndes till kaplan i Korsholms svenska församling. ByaNytt har även haft en pratstund med Sennie i Kvevlax som fyller 100, stort grattis!

Lite om resor har det också blivit, för så här i novembermörkret blir det lätt så att man längtar efter en solskensvecka. Fina reseminnen och -bilder från Mallorca hittar Du på s. 20-21. Dessutom har vi träffat Henrik från Replot som berättar om kickboxing, Harriet och Christian Sten som driver Korsholms Trätjänst, Tarja Sundman-Snickars som är antikhandlare samt Roy Forsman från Vistan. Läs mer om dem och om mycket annat som hänt på bygden i årets sista ByaNytt. 

Nästa tidning utkommer 28 januari 2015. Vi säger god jul och en härlig start på det nya året!