Artikel arkiv | september 2014

ByaNytt 8 / Mode & Skönhet

Nu blev det höst med minustemperaturer och hagelstormar. Vad kan då vara mysigare än att krypa upp i soffan, tända en brasa eller några ljus och läsa en tidning? Höstens färskaste ByaNytt har temat Mode & Skönhet. Lätt avfärdar man det här temat som att det bara kommer att handla om kläder och läppstiftsnyanser, men mode och skönhet är ju egentligen en definitionsfråga. En tatuering kan vara både trendigt och vackert, läs mer om Singsbybon Robin Kodial och hans tatueringsstudio på s. 8.

Skönhet kan också vara välbefinnande, både yttre och inre. Yttre kan vara att köpa sig ett par nya höstskor, Joanna Klinkmann från Korsholm tipsar oss om höstens trender. Det kan också vara att ta hand om sig själv, ex. koppla av hos frisören. Vi har träffat Maria Siren i Kvevlax som bl.a. pratar hårvårdstrender. Från topp till tå heter det ju, och just tårna brukar man förbise. Britt-Susann Enlund och Ann-Katrine Burman, båda med bakgrund inom vården, satsar nu på fotvård och tipsar hur du tar hand om dina fötter.

Inre skönhet kan man exempelvis uppnå via olika hobbyn. Vi har träffat Elvi Asplund i södra Helsingby som håller igång med bl.a. lingonplockning och vedsågning, vi gratulerar Elvi som fyller 80 i oktober! Derick Joutsi blev rullstolsbunden efter en arbetsolycka, men inte har det hindrat honom från att fortsätta jobba på sin Cadillac - en riktig skönhet. Sköna toner blir det också när vi träffar Henri Aalto, som precis släppt en ny skiva. Läs mer om deras intressen och om andra intressanta personer i nyaste ByaNytt, följ med oss på loppisrace, marknader och förresten - Du kommer väl ihåg att delta i vår läsarundersökning på webben (klicka här). Hjälp oss att förbättra våra tidningar och du kan vinna ett fint pris. Din åsikt räknas!

Nästa nummer utkommer 29 oktober 2014.