Artikel arkiv | augusti 2014

ByaNytt 7 / Hus & Hem

Välkommen tillbaka, hoppas du haft en riktigt fin sommar! Hösten är här, i skrivandets stund har vi gråruggigt väder med regn som slår mot fönsterrutan, och vi håller en nytryckt ByaNytt i handen. Höstens första tidning har temat Hus & Hem, ett tema som aldrig verkar gå ur tiden. Ständigt har vi något projekt på gång, oavsett om det gäller att bygga nytt, renovera något gammalt, fixa på gården eller kanske bara byta färg på köksgardinerna. 

Vi får bland annat träffa Eddie och Andrea Österåker som sysslar med byggnadsvård. De bor i en släktgård från 1800-talet som nästan ingen trodde gick att rädda och de gör det mesta arbetet från grunden. 3 000 tegelstenar tvättade de på talko, handtagen är smidda av Eddie och badrumsinredningen hemmabyggd. För att nämna en bråkdel av allt de gjort. 

Andreas Bergvik, hemma från Petsmo och en av grundarna till bygg- och inredningsföretaget Aveo, och Marika Johansson håller även de på med hus. De är mitt uppe i att bygga sitt drömhus och för dem fungerar ett nybygge bäst. De fick snabbt ge upp tanken på ett kataloghus och istället blev det en arkitektritad dröm där det finns plats för bl.a. en frisörsalong i källaren. Inredningen blir ljus och naturlig, en kombination av New England och modernt. 

Läs mer om dem, om "Byarna i Korsholm", sjöbevakningens hundar, seniorernas friskvårdsdag och konfirmandminnen. Rurik Ahlberg berättar om Ryssland och vi minns den härliga sommaren: Sommarteatrar, kaffekalas, beachvolley och sommarängsodlingar. ByaNytt 7/2014 finns ute nu.

Nästa nummer utkommer 24 september 2014.