Artikel arkiv | maj 2014

ByaNytt 5 / Trädgård & Lantbruk

Visst är det väl härligt med värmen som äntligen infunnit sig? Vare sig man gläds över vackra vårlökar eller bannas över gräsmattan som växt 20 cm över en natt, så är ByaNytt här med sitt trädgårds- och lantbrukstema. Vi gillar naturens gröna och det finns det fler som gör.

Viola och John-Ingmar Renkonen i Singsby satsar på att odla ätbart och att ta vara på det som växer i trädgården, t.ex. äpplen. Recept på en smarrig äppelkaka hittar du på s. 9. Vi har också både besökt Solf Lantbrukscenter och följt med Kosköbon Fredrik Burman till skogen. Mikaela Rönn och Terese Lindahl är uppvuxna med djur och för familjearvet vidare, de driver jordbruk i Jungsund.

Vi har också träffat intressanta personligheter som Robert Häggblom, vi känner igen honom från kulstötarringen, och Johan Håkans, enhetschef på Starkki och aktiv kommunpolitiker. Glada skratt bjuder Iskmo-Jungsund Uf på. ByaNytt har också deltagit i kvinnofrukost i Solf, besökt tidsresa för skolelever i Södra Vallgrund, Öppet Hus vid Smedsby-Böle skola och svettats på Mamma Boot Camp i Kvevlax.

Ta med dig tidningen ut i det gröna, slå upp valfri sida och "bara njyyt"! Nästa tidning utkommer 18 juni 2014.