Artikel arkiv | april 2014

ByaNytt 4 / Fixa Festen

I ByaNytts festtema 23.4 får vi bland annat tips om hur man fixar en lyckad fest. Vi frågade råd av proffsen Sune Glader och Mikael Erkas, t.ex. vad man ska tänka på när man ordnar fest på restaurang, i "lokaalin" eller hemma. Vi får också ta del av festfixaren Linnea Johanssons bästa idéer för en lyckad tillställning. Behöver du gåvotips? Varför inte göra egna smycken av fiskben? Både ekologiskt och lokalproducerat på samma gång - helt rätt i tiden med andra ord!

I personporträttet träffar vi EU-valskandidaten Wivan Nygård-Fagerudd som berättar om sig själv och varför det är viktigt att rösta även i EU-valet. Vi har också träffat en annan intressant personlighet, hockeyprofilen "Jaska" Hyytinen, som pratar puckar och kämpaglöd.

De senaste dagarna har vi haft ett härligt vårväder, många har kanske påtat i trädgården, bytt däck på bilen och putsat cykeln. Vi har besökt företaget Tähtipöyrä, som har 100 års erfarenhet av cykeltillverkning. Visste du att man fortfarande bygger cyklarna i Solf? ByaNytt har också busat på Swingeling, leklandet som öppnade nu i vårvintras i Smedsby. 

Allt detta och mycket mer i ByaNytts aprilnummer. Nästa tidning utkommer 21 maj 2014.