Artikel arkiv | mars 2014

ByaNytt 3 / Bilar & Båtar

Efter en mild vinter har vi nu våren här med öppna vatten och bar mark - det har blivit dags att göra båten redo för sommaren, putsa motorcykeln och se till att bilens sommardäck håller måttet. I ByaNytt som utkommer 26.3 har vi därför temat "Bilar & båtar".

ByaNytt har besökt traktens hamnar och fått sig en pratstund med både yrkesfiskare och kommunens hamnansvarige. Vi har också kollat läget med Björkö, Replot och Petsmo båtklubbar, där verksamheten redan är i full gång tack vare den tidiga våren. Det där med båtliv, det gillar också familjen Bredgård i Petsmo, som berättar om båtsemester vid Höga Kusten.

"Kiffa" Hjorth sysslar mera med bilar än båtar, grusbilen är hans arbetsplats. En som också vet  hur man handskas med större maskiner är Börje Fågelklo från Replot, som har byggt en egen stegskördare till sin traktor.

Det handlar inte bara om bilar och båtar, utan vi har också fått träffa intressanta personligheter, lära oss mer om modellyrket, ta del av sång och musik samt besöka uppskattade soppdagar. Allt det här och mycket mer kan du läsa om i vårt rykande färska marsnummer - och glöm för all del inte bort att nominera kandidater till Årets By i Österbotten, mer info hittar du på s. 2 i tidningen.

Nästa ByaNytt utkommer 23 april 2014. GLAD PÅSK!