Artikel arkiv | februari 2014

ByaNytt 2 / Resor & Fritid

Välkommen till ett nytt nummer av ByaNytt! I skrivandets stund har vi sportlov här i Österbotten, kanske har många samtidigt passat på att ta ut sin vintersemester, så därför känns det alldeles rätt att ha temat "Resor & Fritid". 

Pia Backman tipsar om "smultronställen" i Stockholm och Mariana Algae Snickars, bosatt i Solf, delar med sig av sin kunskap om hemlandet Mexiko. Har man inte möjlighet att göra några längre resor så kan man passa på att utforska det som finns omkring en - vi ger oss ut på tur till Björköby och lär oss mer om vår lokalhistoria. Resor är heller inte bara nöje. Vi har träffat Tom Lunabba från Petsmo som reser 150-200 dagar om året i sitt arbete.

Man kan förstås också göra annat än resa på sin fritid. Därför har vi träffat hästintresserade John Ahlskog och Tor-Erik Fant, samt besökt Vasa Bowlinghall. Eller varför inte gå på loppis? Susanne West och Jenina Sandvik berättar om Folkhälsans "Retro Bazar". 

Som vanligt bjuder vi dessutom på fler lokala reportage och intressanta personporträtt, läs mer i tidningen som finns ute 26 februari!

Nästa ByaNytt utkommer 26 mars 2014.