Artikel arkiv | november 2013

ByaNytt 10 / Vinter

I ByaNytt 10 berättar Eva-Maria Strömsholm om Finlandssvenska Cancergruppen och vi får veta mer om projekt ”Hembo”. Fredrik Krus i Koskö debuterar med boken ”Österbottniska seder och olater” och Torsten Rabb har fått pris för sin forskning om Vassor bys historia.

Gunvor och Alvar berättar om livet som dekorsnickare vid Wasa Teater och Lisa Boström, 14 år från Smedsby, satsar på världscupen i alpin skidåkning. Dessutom spanar vi in vinterns heminredningstrender och jullunchutbud. Vi får också möta Årets pensionär, känna på rekordgrönsaker i Replot och bättra på flåset vid nya gymmet Solf Fitness. Resereportaget tar oss denna gång till Turkiet och sagolandskapet Kappadokien.

Julen är barnens högtid, heter det. Några Korsholmbarn ställer snällt upp och berättar om sitt julfirande och tipsar tomten vad han ska lägga i säcken... 

... För snart är det jul igen, vart har tiden tagit vägen? Årets sista ByaNytt utkommer lagom till lillajul, och sen har vi en lång rad högtidsdagar innan det plötsligt är julafton. Därför vill vi på ByaNytt passa på att önska alla läsare en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Nästa ByaNytt utkommer 29 januari 2014. 

ByaNytt 9 / Vöråbilaga

I ByaNytt 9 hälsar vi på hemma hos både korsholmare och "Vöråboan".

Berit och Ravel Kodial i Singsby berättar om sin ekologiska gårdsbutik och Österbergs i Koskö om sitt engelska växthus. Replot Ungdomsförening firar 100 årsjubileum nu i november och Mats Kevin  på HVC Korsholm planerar Livsloppet, ett evenemang som ska visa på olika slags handikapp. Tillsammans med Ellen Beukelman från Solf får vi besöka Australien och Korsholms musikinstitut visar att Karusell är inte bara är något som snurrar runt, läs mer om projektet i tidningen. Dessutom avslöjar vi vem som vann fototävlingen, äran och biobiljetterna! 

I Vöråbilagan besöker vi Anna Påfs, som tog det ekologiska klädmärket Blingo till Finland. Fågelbloggarna spanar fåglar och Torolf Höglund, ordförande i föreningen Vörå Golf, berättar om sporten. Mat blir det också tillsammans med Björn Helsing, som håller matlagningskurs i vilt. Några av recepten hittar du här i ByaNytts blogg.

Nästa ByaNytt utkommer 29 november 2013.