Att flytta är att rassla och röja

22 maj, 2019 - 13:33 -- maria

Vi välkomnar en ny sommar och det som den för med sig. Varken mer eller mindre.

Efter nästan jämna tio år i Solf, med företaget i vår ägo, flyttade vi kontoret till Smedsby år 2009. Och nu, efter nästan jämna tio år i Smedsby ska Kustmedia flytta ut då hyresvärden behöver vårt utrymme. Om allt går i lås kommer vi från och med mitten sommaren att ha kontoret på annan adress och det ska vi berätta om i nästa tidning då allt är klart med kontrakt och så. Men det är på gång och vi tror att det blir riktigt bra. Kontoret vi har i Närpes fortsätter på samma plats, i Dynamohuset.

 

Det är mycket kring en flytt men man ska inte underskatta chansen att rassla och röja och kasta sådant som samlats på hög. Städa och liksom bestämma sig vad som ska vara kvar och inte. Man talar om papperslösa kontor och mycket tyder på att det är så i framtiden. Fast själv är jag inte alls där. Jag hör nog till dem som ännu bläddrar ganska mycket i papper, printar och tycker det är bättre att korrekturläsa på papper än på skärm. Men jag tänker mig att det ska bli annorlunda. Att jag kanske inte ska behöva så många hyllor och förvaringsskåp som förr. Därför har jag skaffat extra stadiga sopsäckar att fylla. Vi får se hur det går.

 

Privat har jag flyttat, inte många gånger, utan tre gånger efter att jag lämnade föräldrahemmet för längesedan. Där gäller samma sak – att flytta är en möjlighet att gå igenom vad man behöver och inte behöver. Varje gång blir det lite mindre ”tavara” och det känns gott. Det kan hända att jag sagt det förr i den här rutan men när jag flyttade från Karperö till Smedsby tänkte jag mycket förvaring. När jag flyttade från Smedsby till Malax tänkte jag mindre saker i stället för mera förvaring. Så allt det där går åt rätt håll nu.

Att flytta firman känns också så där annars som ett avstamp och en nystart. Som okej och bra så, också fast vi inte såg det komma.

Det är vår i ByaNytt med trädgård och lantbruk och mycket annat. Jag hoppas att ni ska finna läsningen trevlig och att hi ska hitta bekanta ansikten här. Folk ni känner eller folk från byn. Människor ni tycker om eller skulle vilja lära känna. Det är härligt att Korsholm har ByaNytt för dokumentation av lokalsamhället. I år utkommer ByaNytt för trettiosjunde året i följd!

Smedsby den 15 maj 2019