Det är roligt att få vara med

1 februari, 2019 - 17:58 -- emilia

Bästa läsare. Det är bra när det går framåt i världen men på riktigt är det inte klokt hur fort tiden går. Nuförtiden vill jag tillägga för så här var det nog inte när jag var under femtio. Ett kvartal är några veckor som knappt hunnit börja före det tar slut. Ett år, året 2018, är slut om några veckor. Jag väljer ändå snabba år än inga år alls. Det är roligt att få vara med. Så det om det.

 

I denna årets sista ByaNytt lyfter vi upp familjeliv, närståendevård, en prisbelönt företagare, hantverkare och så presenterar vi en pepparkaksvärld. Vi skriver om en rökdykare, om att skapa vinterljus, en lyckad välgörenhetsbrunch och ett gym. Två kolumner och till mångas glädje den här gången också ett korsord. Annonsörernas julhälsningar kryddar tidningen och visar på den mångfald av företagsamhet vi har i Korsholm.

 

Jag tyckte om att läsa texten om 1600-talsstocken som bevaras i Smedsby hembygdsförenings regi. Jo, jo, en stock är en stock är en stock. Men den här är daterad till för över 350 år tillbaka. Och tänk att området där den fanns låg under vatten då. Det fanns överhuvudtaget inga vägar i Smedsby under andra halvan av 1600-talet.

För andra gången i livet ska jag inte fira jul hemma. Så det blir mycket jul före jul kan man säga. Och bra så. Tänker jag passligt av allt tycker jag det ska bli okej att inte behöva dra på de största växlarna inför den här julen. Att emellanåt ha en jul där allt inte ska ingå. I stället får det bli lite mittemellan.

För egen del och för företagets del vill jag tacka personalen, kunder, annonsörer, samarbetspartners, läsare och alla dem vi fått skriva om för året som gått. Det är fint att ha bra folk omkring sig och vi tar oss an ett nytt år med nya uppdrag. Tack till alla er som också vill dela det tillsammans våra tidningar och andra uppdrag.

 

Jag önskar Er en fin avslutning på året. En riktigt fin avslutning på det här och en bra början på nästa.

ByaNytt utkommer nästa gång i slutet av januari. Var rädda om varandra, vila mycket, ät mycket och ”håx” på att vara ute i friskluften.

Smedsby den 23 november 2018