Österbotten behöver KAJ!

24 oktober, 2018 - 10:36 -- emilia

Humorgruppen KAJ och musikalen Gambämark på Wasa Teater är på allas läppar i höst. Redan i våras, inte långt efter att aderton tusen biljetter hade släppts, blev det tryck och ännu mera efterfråga på plats i Ritz salong. För någon vecka sedan pratade jag med personal från teatern som sa att det inte då fanns en enda biljett tillgänglig. Och att de allra flesta biljetter är utlösta vilket inte är så vanligt. Härligt då det den här veckan släpptes fyra tusen biljetter till och en del av dem som tidigare tänkte utan att handla fick ny chans. Fyra tusen biljetter i förrgår och i morse läste jag att det var 60 kvar. Det är så häftigt!

Tredubbelhäftigt är det att jag har fått träffa KAJ-mammorna. Det var ett nöje att en seneftermiddagsstund prata med dem vid Tesses Café i Vassor. Idén till att fråga dem fick jag efter premiären på Gambämark. I bruset av den slog det mig att det ju också finns familjer här som dras med i framgången och som också ”hamnar att ha” premiärnerverna på ytan. Nära som ska vara lite oroliga ibland och som ställer upp med allt möjligt som berör KAJ:s produktioner. Utöver mammorna är det pappor, syskon och flickvänner.

Det är något speciellt med KAJ. De är på riktigt så okomplicerade och omtyckta. Äkta.  Jag gillar just den saken, att de bär förmåga hantera framgång i Österbotten. För i Österbotten är det inte alltid lätt att lyckas. Här finns både missunnsamhet och avundsjuka. Här ska man inte sticka ut och sällan fungerar det i egen hemby.

Tack och lov tillåts KAJ att lyckas. Österbotten behöver KAJ!

 

Vöråtema i det här numret med artiklar från Vöråhållet. Därtill annat läsvärt från Korsholm. Det är snart allhelgonahelg, Halloween och Farsdag. Oktober, november och jestas – december igen.

Välkommen in till våra kontor i Smedsby och Närpes och hämta reflex, till dig själv eller till någon du tycker om.

Smedsby den 12 oktober 2018

 

OBS – Kaj-kepsen är ett foto hämtat från KAJstore. Tack för att vi fick låna den.