Somrarnas sommar!

30 augusti, 2018 - 10:29 -- emilia

Underbara sommar 2018! Sommaren då värmen och solskensvädret på riktigt räckte åt oss alla. Det var en som kommenterade att det för några år sedan var fint sommarväder i hela fem veckor. Jag själv har inget minne av det men det känns som att just den här sommaren inte kommer att falla i glömska. Jag själv har mest haft semester på hemmaplan, ”hemester”, sett mycket sommarteater och hört många av radions sommarprat. Simmat mycket och vilat länge, promenerat och simmat igen. Umgåtts med människor jag tycker om. Nää – jag har inte uträttat särskilt mycket. Klippte häcken vid skäre och i stället för att städa undan riset klev jag över det under en månads tid vid stranden på väg mot ännu en simtur. Till exempel. Jag hör många säga samma sak, att det här var sommaren när det mesta blev ogjort. Det var för varmt. Bra så, då är vi utvilade nu visst.

Nu kommer sakta men säkert lusten att ta tag i saker, börja på liksom. Det är mera höst och mindre getingar. Mera listor med uppgifter att bocka av och mindre fläktar i farten.

Vi på Kustmedia har sparkat igång hösten med tidningar och bokproduktion och försäljning och reklam. En ny sak är att vi kan erbjuda läsare att köpa digitala lösnummer av ByaNytt och KustNytt. Priset är samma som papperstidningen och länken finns både på facebook och på http://www.byanytt.fi/kop-losnummer. Snärtigt visst!

 

Hus och Hem är vårt traditionella tema på hösten och nu har vi träffat både nybyggare och invånare i äldre hus. Vi skriver om inredning och blommor. Och om jordbyggnad där det ju börjar. Inredningen som Muubs jobbar med och som vi berättar om på sidan åtta och nio faller mig mycket i smaken. Jag tycker om den robusta stilen, det levande naturmaterialet och det i kombination med smide. Det är inte enbart så att jag pratar om att jag tycker om det, den inredning jag köpte när jag köpte bostad i Malax är den här stilen även om den inte kommer från Muubs.

Vi inbjuder till läsning om livet vid Näckrosgården och livet vid Stall Långvik. Fina artiklar om människor som lever sin dröm. 

 

Bästa läsare – det känns bra nu. Tack för tipsen ni kontaktar mig om och tack för den respons vi får för vårt arbete. Skolorna har inlett nytt läsår, Wärtsilä satsar i Vasa, barnen har det gott,  en inbokad resa till Kreta väntar mig och intressanta uppdrag ligger på arbetsbordet. Hösten är här!

 

Var rädd om Er!

Smedsby den 23 augusti 2018