Tack för ”Vi i ettan”!

25 maj, 2018 - 12:46 -- emilia

På sidan aderton i månadens ByaNytt tar vi avsked av vinjetten ”Vi i ettan” och det som den står för. Så när som på en tid i början av 1990-talet har förstaklassister i alla skolor i Korsholm fotograferats och presenterats i ByaNytt – allt sedan starten för 35 år sedan. De tider då jag själv besökt skolorna har det alltid varit trevligt. Men allt har sin tid. Allt fler föräldrar väljer att inte låta sina barn bli fotograferade med publicitet som ändamål. Det respekterar jag och för att det inte ska bli ”konstigt” att vissa skolor är med och andra inte eller att en del barn uteblir har jag beslutat att vi avslutar inslaget. Tiden får utvisa om vi hittar på något annat återkommande skojigt med skolor i fokus. Tack till er alla – personal på skolorna, nutida elever och dåtida elever.

Vad det är för väder dagen då tidningen utkommer må vara oskrivet men dagarna som varit och dagen som är gör mig smått lamslagen – en sådan sommarvärme vi fick mitt i allt – just då när vi trodde att det inte blir någon sommar i år och då snötäcket och isen liksom bara fortsatte att ligga kvar. Nu gott folk, ska vi inte gnälla utan vara nöjda. Fast jag har förstått att det i år är speciellt tuffa dagar för pollenallergiker så jag tycker att ni får gnälla.

Vi har åter fyllt en ByaNytt med smått och med stort Med trädgård och lantbruk och annat. Med unga och äldre.

 

Jag ska tillbringa fyra dagar i Örnsköldsvik på Svenska Landsbygdsriksdagen 2018 och det som representant för Aktion Österbotten. Två gånger tidigare har jag varit i Örnsköldsvik och ja, det är en sån där fin kuststad i Sverige som jag gärna besöker igen. Programmet är omfattande och dagarna ser ut att bli långa. Säkert också väldigt givande. I nästa vecka får jag smälta mina intryck och tänka till hur det jag lärt mig kan planteras in i våra förhållanden och vem jag ska ”ge mina tankar till”. Jag har lagt mig till med en sådan vana och säger högt att ”nu får du det här ärendet, tipset, problemet av mig”. Och samtidigt kan jag stryka över det i mitt eget huvud… 

 

I slutet av juni kommer ByaNytts sommarnummer för i år. Skäriliv ska vi uppmärksamma då. Härligt!

Var rädda om varandra till dess!

Smedsby den 16 maj 2018