Smör. Riktigt smör.

26 april, 2018 - 15:26 -- emilia

Mat och dryck representeras här till exempel kocken och krögaren Saku Railio och av sommelieren Andreas Sandén. De ger goda råd helt enkelt. Saku tipsar om hur man lyckas i köket och Andreas, som är bäst i hela världen på viner, ger vinförslag till maten – både med och utan alkohol.

Jag citerar Saku: ” Smör. Riktigt smör. Det är ett måste vid all matlagning och det får inte ta slut”

Oj så mycket jag tycker om precis det där. Och alla gånger jag försöker ta till mig olika råd som man blir mager av har jag så svårt att pruta på just det där: smör på smörgås och smör i maten. Och jessus grädde. Riktig grädde.

 

Min egen matlagning är i regel enkel och handlar inte om så många ingredienser. Jag gillar husmanskost, fina råvaror och inte så mycket krusidullande. Jag gillar såsen som man kokar upp av blåmögelost och creme fraiche. Jag gillar grytan av kyckling, grädde och kantarellost. Och jag gillar efterrätt med mangokvarg och apelsin. Ett par eller några ingredienser och det blir så gott!

Den här ByaNytt innehåller också mycket annat – smått och stort. En blandning av bowling, Bondebåt, smådjur, fågelskrämmor, REKOmingel och en fin välgörenhetsdag för Projekt Liv rf.

Projekt Liv rf är en förening som vill skapa mer glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer. Det behövs någon som konkret jobbar för bättre och trivsammare sjukhusmiljöer, någon som hjälper till att skapa en glädje i sjukdomstillvaron för att påskynda tillfriskningsprocessen och någon som jobbar för de svenskspråkigas rättigheter att få hjälp på sitt eget modersmål på sjukhusen. Föreningen är ett komplement till de stödjande föreningar som finns idag.

Så uttrycker de sig på sin hemsida.

Ett fint projekt och ett mycket bra initiativ av Karperö marthaförening att ordna en dag till förmån för projektet.

 

Det är förövrigt många som jobbar för många saker. Som ger av sin tid till välgörenhet på olika sätt. Sådant känns bra. Både för dem som ordnar och jobbar – och för dem som det gagnar.

Vi fortsätter så.

 

Nästa gång ByaNytt utkommer är det 24 maj. Tänk he!

Var rädd om Er!

Smedsby 19 april 2018