ByaNytt, KustNytt och så 38 tidningsprojekt till

2 februari, 2018 - 13:01 -- emilia

Ni ska känna er alldeles välkomna till ett nytt år med tio nya ByaNytt. Det har blivit ett stort antal tidningar under årens lopp. ByaNytt utkom med sitt allra första nummer den 3 februari för 35 år sedan. Tänk det! Jag vet också att det finns läsare som sparat tidningar och har, om nu inte alla, så nästan alla. En gång ringde en prenumerant och berättade om ledsamheten med en vattenskada i källaren – där hon hade alla årgångar av ByaNytt sparade och som då gick förlorade.

Än en gång betonar jag den stora lokalhistoriska skatt som lokaltidningens arkiv är. Så mycket som haft rum mellan pärmarna i ByaNytt som aldrig annars hade nått över nyhetströskeln.

 

Det blev jul och nyår och trettondagen och tjugondagen. Nu är det oxveckor för hela slanten. Väderleken varierar och vägunderhållet var bättre förr. Det är nu vi ska ha humör och vara snälla mot oss själva och mot varandra.

Hälsa och Välmående är vårt tema och i tidningen möter vi fysioterapeuter/massörer, Monica som tänkte om, Iselin som man kan säga återbrukar sig till välmående, Lena som i sitt jobb som kurator lyssnar till ungdomar eller idrottsvännerna i Kvevlax som oförtröttligt engagerar sig för motion och sunda levnadsvanor.

Mitt i vintervädret har vi också ett resereportage från Nya Zeeland, det land som alla säger är så vackert. De som varit där. Landet som har allt.

ByaNytt och KustNytt har nu förnyat sig på facebook med egen sida för lokaltidningarna. Vi kommer också att han inslag där som inte kommer i tidningarna så följ oss gärna där.

Kustmedia, som alltså ger ut ByaNytt och KustNytt, har också ny hemsida: www.kustmedia.fi

Över tid har vi varit så starkt förknippade med våra egna tidningar. Det är vi fortfarande också. Men utöver ByaNytt och KustNytt har Kustmedia väldigt många andra uppdrag. Statistiken för fjolåret visar på totala 58 tidningsprojekt, av vilka KustNytt och ByaNytt utgör en tredjedel. Därtill många olika slags reklamprojekt och varannan vecka skickades en bok till tryckeriet under året.

Så ja – vi har många och intressanta projekt att jobba med – utöver de egna lokaltidningarna.

Arbetet fortsätter.

 

Var rädda om varandra. Snart är det vår!

 

Smedsby den 25 januari 2018