Man kan ändras

29 november, 2017 - 14:36 -- emilia

Bästaste läsare. Så har ByaNytt utkommit med sin trettiofemte årgång. Det här är årets sista nummer, som utöver det redaktionella innehållet även har julhälsningar från annonsörerna. Fina saker och tack till er alla.

Vi ser framemot ett nytt år och tio nya nummer av tidningen. Nästa år blir utgivningsdagen torsdag och tidningarna når våra mottagare utan adress på, för nu ska vi övergå till samma system på utdelningen som Vasabladet har.

 

Riktigt personligen har jag tagit ett längre steg i höst. Efter tjugofem år i Korsholm har jag flyttat tillbaka till Malax, därifrån jag kommer från början. Man kan ändras.

Så sluter jag den cirkeln nu. Och i takt med att jag packat ännu flera väskor och lådor har jag funderat på hur jag nu bäst överför en sak till mina barn: saken att man inte behöver så många saker. Att det räcker med mycket mindre. Fast sånt kanske inte går att överföra till ungdomar. Jag själv skulle aldrig ha köpt den tanken när jag byggde bo och tyckte att det mesta skulle vara bra att ha. Efter många års samlande som en ekorre är jag mogen för att avyttra både det ena och det andra. Det känns bra. Man kan ändras.

 

Jag vill tacka för året som gått. Tacka personal, medarbetare, läsare, leverantörer, kunder och annonsörer. Tipsare och återförsäljare, medverkande i reportage och andra som gör min dag så innehållsrik på jobbet. Jag har så mycket att vara tacksam över.

Jag önskar att ni får en sådan avslutning på året som ni önskar er. Att ni får ha god hälsa och passligt humör. Det behövs humör nu i mörkret, några veckor och några veckor till – tills det blir ljust på nytt.

Låt julen lysa och nyår spraka. Sköt om Er!

Smedsby den 23 november 2017