Skönt att göra nästan ingenting

31 augusti, 2017 - 10:15 -- emilia

Bästa läsare. Det är höst och Hus & Hem som tema i ByaNytt.

Mitt sommarlov blev enklare än vanligt och utan desto mer omfattande programplanering. I början var det bara skönt att låta dagarna komma och gå. Ägna förmiddagarna åt långa promenader och utdragna grötfrukostar. Börja på dagen mitt i dagen. Sen började jag gnälla och tyckte ”att det här inte blir till något”. Det var då min äldsta dotter uppmärksammade mig på att det är det som är meningen med ledighet, att man inte ska ha så mycket program. Att man ska vila i stället för att kämpa med att prestera.

Så rätt hon har. När jag kom tillbaka till jobbet kände jag mig på något plan väldigt utvilad.

Så ja – nästa sommar vill jag också göra ingenting. Eller nästan ingenting eller mindre än vanligt. Typ.

Till dess är det ganska mycket som ska göras. Men det är en annan historia.

I går satt jag i publiken vid Wasa Teaters spelårsöppning, en kväll jag ogärna missar på höstarna. Kvällen bjuder på presentation av kommande repertoar, alla är glada och förväntansfulla. I höst ser det bra ut tycker jag med Ingvar – en musikalisk möbelsaga, Sagostunder, en produktion vid namn Svälta Räv, gästspel med Ylva Ekblad och Stina Ekblad, besök av Helen Sjöholm, Nonen Vocals och mera därtill.

”Den första dagen” inleder våren, en pjäs som för oss rakt in i SOTE-världens Finland då den utspelas på ett åldringshem. Pelle Svanslös blir det också på vårvintern för hela familjen. Så det är olika sorter. Sen, nästa höst, flyttar Wasa Teater ut och teaterhuset ska renoveras. Teaterchefen lovade i går att den stora kristallkronan på nytt kommer att pryda taket i restaurangen, restaurang Ernst.

Det är perfekt och vi är många som minns den skönheten.

Jag äger också en kristallkrona. Den är tillverkad i Kronoby och jag har köpt den begagnad i Solf. Den är också en skönhet!

 

Månadens ByaNytt har storspridning i Karperö och i Singsby. Det betyder att upplagan är högre och att den når även de hushåll som inte prenumererar.

 

Sköt om Er riktigt mycket till nästa gång. ByaNytt utkommer i slutet av september och har då Resor och Fritid som tema. Dela gärna med er av tips på artiklar ni vill läsa om i den tidningen.

Smedsby den 24 augusti 2017