Jag vill göra goda val

26 maj, 2017 - 11:06 -- emilia

Det är vår i almanackan och vi får hålla till godo med det vårväder som är, oavsett hur det är. Jag är glad att jag kommit igång med morgonpromenader igen. Är en periodare på det men tycker om känslan när jag går ut varje morgon, i stället för att låta bli och skylla på än det ena och än det andra. Jag går för att jag vill och kan. Inte för att jag måste. Friskluften gör gott och Smedsby är så lugnt den tiden på dygnet.

Utöver att tänka på motion försöker jag också tänka på vad jag äter just nu. Mest för att vända spiralen om jag uttrycker mig så. Min mamma sa alltid att det är bra att ha extra kilon att ta till – den dagen när man behöver dem. Och hon hade rätt, också den gången. Så min målsättning är väl att ha det i fortsättningen också – extra kilon till den dag de behövs. Men jag tycker det räcker med ett passligt antal av dem som är extra…

Jag dricker/äter gröna smoothies, varje dag för tillfället faktiskt, eller varannan för en sats av mina frysta grönsaker räcker till två dagar. Smoothisar ungefär enligt recepten som presenteras på sidorna aderton och lite av nitton i månadesn ByaNytt. Hälsosamma drycker och gröna blandningar. Jo, det smakar gott också.

Jag vill göra goda val. Det är det jag vill när det kommer till hälsa och välmående. Inget jag lever upp till alls men jag vill försöka. För att jag tror att det är värt det.

Vi söker medarbetare, frilansare till vårt nätverk. Personer med god social kompetens och intresse för människor och samhälle. Personer med förmåga att skriva, fota, jobba självständigt och ta hand om helheter kring artiklar.

Känner du någon sådan person eller är du själv en sådan. Kontakta i så fall Emilia Häggman på Kustmedia så berättar hon mera.

ByaNytt är också på plats i Svedjehamnen, Björköby när det ordnas ”Naturens dagar 2017”, den 17 juni på dagen. Välkommen dit och då!

Ha förövrigt fina vårdagar, lycka till med examensfesterna ni som har sådana, njut i trädgården ni som tycker om det och njut av den mest ljusa tiden – nu.

Smedsby den 18 maj 2017