Man vet inte före man prövat

22 februari, 2017 - 17:33 -- emilia

Jag har börjat vinterbada igen. Och jag frågar mig varför jag låtit det gå så många år sedan sist, tio ungefär. Jo, det är kallt i vattnet men varmt i bastun så det jämnar ut sig och välbefinnandekänslan är påtaglig. Det pratas mycket om de positiva hälsoeffekterna och jag tror på dem alla. Vinterbad passar för den delen inte alla människor men är helt härligt för den som det passar åt. Man vet inte det före man prövat.

Jag blir glad, både av att se fotografierna och läsa om bröderna Skrifvars inne i månadens ByaNytt. Händiga pojkar som ser skruvarmöjligheter i det som andra slänger. Och så mycket de lär sig för varje projekt de åtar sig och får hjälp med. Häftigt!

Inom ramen för temat skriver vi om nya boendemöjligheter både i Kvevlax och i Petsmo. Det rör på sig i byarna. Och när jag pratar om Kvevlax- eller Petsmohållet är det ett faktum att det går ganska snabbt att ta sig ditåt sedan nya vägen kom fast den inte känns så ny längre. I går hade jag bokat tid med Kerstin i Västerhankmo, som vann den här gångens Fyrklövern. När jag skulle åka från Smedsby ”fastnade jag med munnen” på parkeringen vid Kustmedias redaktion. Hamnade i språk med en förbipasserande och kände mig försenad vid start. Men ni, nuförtiden tar det inte så lång stund att åka från Smedsby till Västerhankmo…

ByaNytt har träffat nybyggare i Replot och det är intressant att ta del av hur människor resonerar när de bygger hus. Marie Håkans och Andreas Envik bygger nytt i gammal stil och vill ha den speciella själ som de upplever att den traditionella, lite gammaldags, stilen ger. Marie poängterar också betydelsen av att samla idéer, inspiration, bilder och ritningar - som hon gjort i flera år och som hon rekommenderar andra att göra. Marie bloggar om livet och bygget och för henne var det naturligt att skapa en egen digital plats där hon kan dokumentera bygget. Vad roligt att ni berättar om ert hus för ByaNytts läsare!

 

Månadens tidningen har storspridning i Kvevlax och Petsmo, där just det här numret undantagsvis når hushåll som inte prenumererar. Välkommen också ni i vårt sällskap. Om det föds intresse att prenumerera kan du göra det via "Prenumerera" uppe i  menyn.

 

Kommunalvalet närmar sig. Det blir en intressant vår när ett nytt kommunalt förtroendemannapussel ska läggas. Vi har anledning att återkomma till ämnet.

 

Ha fina dagar bästa läsare, med passligt av allt!

Smedsby den 16 februari 2017