Libbis ledare: I väntan på riktiga sommaren

20 maj, 2015 - 13:00 -- Sabine Mickelsson

Det grönskar med fart och för varje år som går uppskattar jag våren mer och mer. Förr tyckte jag att hösten var den bästa årstiden, det var då året började på något sätt. Nu njuter jag mest av våren, sommaren, ljuset, värmen, grönskan och isfritt vatten. Regeringsförhandlingar och ishockeymästerskap går mig nästan förbi till förmån för att jag rensat i förråden och stora skrubben. 

Det är skönt att rensa och skapa rum. Rum behöver också Vasa med omnejd i sommar när Gammelleastadianerna ska hålla sitt årliga sommarmöte på Söderfjärden. Jag deltog i en presskonferens där Hannu Linna berättade om evenemanget. 75 000 besökare väntas till Söderfjärden i slutet av juni, när mötet äger rum. Alltså över en fördubbling av Vasas invånarantal. Därtill anordnas Wasa Fotbollscup samma helg. 

Trafiken blir tillfälligt helt enkelt annorlunda än vad vi är vana med. Många besökare kombinerar mötet med familjesemester och stannar troligen i regionen någon dag före och efter Suviseurat. Alla är välkomna till Söderfjärden under mötesdagarna sa Hannu Linna, som är ordförande för Suviseuraorganisationens informationsutskott. Det är fritt inträde och nonstop program. 

Man började planera mötet på Söderfjärden och området om 185 hektar redan 2004. Sommarmöten har anordnats sedan 1906, systemen är slipade och talkoandan god. Han berättade också att Söderfjärden är sig likt igen onsdagen efter möteshelgen. Nästa års värdar står för att återställa området. 

I väntan på den riktiga sommaren fortsätter vi på Kustmedia att producera tidningar, texter, hemsidor, läroböcker, reklam, annonser och sådant som vi är bra på. 

Plock från Genom Libbis Lins:

Nystekt nors, mums / Mammalyran åkte på 1.5 / Min nya kökstavla

Nästa tidning utkommer 17 juni. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.