Libbis ledare: Den viktiga vardagen

27 augusti, 2014 - 09:20 -- Gäst (ej verifierad)

Under mina lediga veckor i juli gjorde jag – mest roliga saker. Listan på det som behövde uträttas i sommar i form av att måla här och städa där ligger än så länge och ropar på hjälp. Jag har inte klippt häcken, inte målat verandagolvet, inte köpt nya glasögon och inte... Det finns också sådant jag tillskriver nöjeskontot som uteblev i år: Utställningar, aktiviteter... Österbotten må vara världsbäst på evenemang sommartid! I stället har jag varit mycket på sjön, simmat massor, hälsat på Julia i Stockholm, sökt mig till skuggan och bara suttit. Men så kände jag mig också utvilad när vi öppnade kontoret igen. 

Av tradition har vi Hus & Hem som tema i höstens första nummer och för många betyder just hösten att man vill förändra hemma. Förnya, byta färger, plocka fram ljuslyktor och rusta sig för vintern. Jag bläddrade i nya Ikea-katalogen och tyckte om den allmänna texten i början. Precis så där har jag alltid tänkt: ”Vardagen är den viktigaste av alla dagar”. Det finns speciella dagar längs med året: lediga dagar, söndagar och högtidsdagar. Men det är vanliga dagar, måndag till fredag, som är livet. Om vardagen fungerar blir också mycket annat enklare. När det gäller ordning och reda tänker jag alltid förvaring. Saker ska ha sin givna plats, annars flödar de omkring och då blir jag orolig. Saker som jag inte använder mera eller inte har nytta av ska in bakom en dörr. Dem ska man inte ”umgås med” varje dag. 

Till sist: Du nyblivna mamma som ringde mig i juli och frågade om babyfotografering. Förlåt att jag tappade bort ditt nummer. Ring igen! 

Plock från Genom Libbis Lins:

Sommarteater i Replot / Varm sommarkväll / En av många båtfärder

Nästa tidning utkommer 24 september. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.