Libbis ledare: Underbara lilla värld

18 juni, 2014 - 10:24 -- Sabine Mickelsson

Studentmamman är ännu lite yr, men så är också examensdagar en stor dag både för dem som får examen av olika slag och för dem som får ställa till med fest. Några dagar efter festen reste Julia till Stockholm på Nordjobb. Nordjobb är en organisation som erbjuder ungdomar arbete och utbyte i de nordiska länderna. Jag är imponerad av de positiva effekter sociala medier har. Dessa Nordjobbare, som inte sett varandra tidigare, har en facebookgrupp där de ”pratar” om både vem som ska ut och köpa kastruller och var de ska träffas. Under en av Julias första sammankomster träffade hon en vars föräldrar var från Malax och en som var kompis med Julias småkusin. Underbara lilla värld – för så här är det ju. 

Då Österbottens företagarförening nyligen ordnade medlemsresa till Budapest undrade de var stadens guide hade lärt sig svenska. Det hade hon lärt sig vid Evangeliska folkhögskolan i Vasa. Ett år efter att jag hade sålt ett frysskåp på findit läste jag, i ett helt annat sammanhang, längst ner i ett e-postmeddelande ”PS. Lisbeth-frysen fungerar perfekt”. Eller när han från Malax satt på ishockeymatch i Kanada och hörde Närpesbor prata bakom sig... Det finns många exempel och de flesta är riktigt oförargliga och trevliga. 

ByaNytt utkommer nästa gång i slutet av augusti för i juli har vi sommaruppehåll som vi brukar. Tack för den här våren säger jag till personalen, medarbetare, kunder, läsare och medverkande i tidningar. Delta gärna i ByaNytts sommartävling, en frågesport om världsarvet. Österbotten inbjuder till evenemang som aldrig förr – upplev dem – och ha riktigt fina sommarveckor!

Plock från Genom Libbis Lins:

Replåtarna bjöd på Majrock / Studentbarnet  / Metallskulpturer vid Berny’s

Nästa tidning utkommer 27 augusti. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer