Libbis ledare: Som vanlig person i en klubb...

26 februari, 2014 - 10:00 -- Sabine Mickelsson

Välkommen till ett nytt nummer av ByaNytt, temat är resor och fritid. Ifjol deltog jag i Bukklubben i Korsholm, hälsoprojektet som kommunen och Folkhälsan arrangerar och som vi skriver om i den här tidningen. Klubben som inte är någon bantningsklubb i egentlig mening men som uppmuntrar till ett hälsosammare liv och -vanor. 

Jag svarade "okej" när jag fick frågan från Radio Vega om de fick följa upp mig under den tid jag var med i projektet. Men faktiskt så "varnade" jag redan från början om att jag förmodligen inte är rätt person ifall de önskar riktigt smaskig radio och häftiga konkreta resultat. Däremot var det okej för mig att bjuda på "en vanlig persons" medverkan i projektet. Radiotiden gav mig inblick i hur många människor som lyssnar på Radio Vega. Det är många, och många fler än jag trodde kommenterade att de hört mig, berättade om sina egna hälsotips eller ringde och frågade hur man går tillväga om man vill vara med. 

Reflektioner på detta: Jag tyckte det var roligt att vara med, motiverande och större fokusering på både mat och motion under klubbtiden. Men också efteråt. Sagt i en mening vet jag mera om hälsosamma vanor än jag gjorde före Bukklubben.  Jag rekommenderar Bukklubben till dem som vill göra en livsstilsförändring. Men räkna inte med att klubben gör arbetet åt dig. Förändringarna ska man åstadkomma själv, oavsett om man är med i en klubb eller inte... 

Plock från Genom Libbis Lins:

Helgprogram på Inredningspunkten / Bänkskuddardagen / Isen ligger kvar

Nästa tidning utkommer 26 mars. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer