Artikel arkiv | 2018

ByaNytt 5/2018 Tema: Trädgård & Lantbruk

Vem är Månskensbonden, vad händer på Strömsö i juni och varför driver Alex lantbruk? Vaddå höj- och sänkbart glasräcke, 5000 kartor och massör i Böle? Nico berättar om tatueringar, Karperö får ny grill och så ägnar vi ett uppslag åt att hylla kål. Välkommen till nyaste ByaNytt – en jättefin tidning!

ByaNytt 4/2018 Tema: Mat & Dryck

Riktigt häftiga saker i nyaste ByaNytt. I den här tidningen får vi svar på vad vi ska ha för vin till vårens mat, vad musikern Charles Plogman gör nu för tiden, hur man kombinerar små djur och smyckestillverkning, var ett fårhus blir till operahus sommartid. Och varför Kvevlax Sparbank haft ett toppenår? Bakom varje rubrik finns intressanta personer.  Välkommen i ByaNytts sällskap!

ByaNytt 3/2018 Tema: Bilar & Båtar

I nya ByaNytt – läs om världens vackraste sjöresa, fröbiblioteket i Korsholm, speedwaylegenden Håkan Storm, de ljuva kaninerna som hoppar och hoppar. Läs om cirkulär ekonomi, en hockeyfantast om vinterfiske och om blänkanden lack och gnistrade krom hemma hos paret Wester. Som vanligt är det många olika sorter i ByaNytt. Vi önskar en trevlig lässtund. Glöm inte att fylla i korsordet!

ByaNytt 2/2018 Tema: Bygga & Renovera

Årets andra nummer av ByaNytt är ute nu. Välkommen i vårt sällskap och välkommen att bland annat titta in i Villa Knappelunda – ett nytt hus med tre rum och kök – på 37 m2 - och det är så häftigt! Vi skriver om teater i vården, om nya serviceproducenten AktiVera, om muminrummet som Erica Österåker har gjort till sina barn eller om att bli världsmästare i snapsvisor och Korsholms gymnasiums nya café. Vi bjuder även på reseinspiration från Fuerteventura – Europas eget Hawai. Kul om du vill läsa tidningen!

ByaNytt 1/2018 Tema: Hälsa & Välmående

Bästa läsare, välkommen till ett nytt år med ByaNytt och tio nya nummer. Först ut är läsning om Monica Nylund som vågade tänka om, Iselin Sjoveian som är en riktig talangfull återbrukare, Lena Valkeakari som är kurator bland ungdomar, idrottsvännerna i Kvevlax och Årets eldsjäl i Korsholm: Niklas Enlund. Vi har också mött personerna bakom Scharken i Replot, fysioterapeuter/massörer i Kvevlax och så ingår ett resereportage från Nya Zeeland. Hoppas ni ska finna läsningen intressant!